الفول حبيب الملايين
2 مشترك
زراعة المنوفية :: الرئيسية :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
الفول حبيب الملايين
فول بالطماطم و البهارات
ضعى الفول على النار مع طماطم مقطعه بكميه مناسبه لكمية الفول و نضيف قليلا من الماء و قليل من الملح و فلفل اسود و كمون و كسبرة جافه و نقلبه لمده دقيقتين حتى يمتزج طعم الفول مع الاضافات و يغرف فى طبق التقديم
فول بالليمون و الثوم و الكسبرة الخضراء
ارفعي الفول على النار مع قليل من الماء و بهارات حسب الرغبه "كمون ناعم و فلفل اسود و كسبرة جافه مطحونه" وبعد ان يغلى لمده دقيقتين نضيف فص ثوم مفروه ناعم جدا و عصير ليمونهو يغرف فى طبق التقديم و نرش على الوجه مقدار ملعقة طعام مملوءة بالكسبرة الخضراء المقطعه ناعما
فول بالطحينه
بعد ان نضع الفول مع قليل من الماء و نضيف بهاراتنا المفضلة ونضع الفول فى الخلاط مع ملعقة طعام من الطحينه و قليل من الزيت و نضربه جيدا حتى يصبح ناعما
فول بالحمص و الطحينه
يتم تحضيرة مثل الوصفه السابقه و لكن يضاف مع الفول وقت ضربه فى الخلاط كميه مماثله من الحمص المسلوق
فول بالخل و الثوم
نرفع الفول مع قليل من الماء و نضيف ملح قليل جدا فى البدايه و كمون و فلفل مطحونين ناعما ثم يرفع من على النار و يخلط مع فص ثوم ناعم جدا مع ملعقه طعام خلو يقدم الفول فى اى من هذه الوصفات ساخنا او باردا
و يمكن رش قليل من زيت الذرة او دوار الشمس على الوجه حسب الرغبه و لكن جربيه بدون زيت ستجدى انه شهى و الماء المضاف فى كل مره يعمل على امتزاج طعم الفول مع البهارات و لا يلتصق .
فول بالبسطرمة او السجق
اولا تنظف البسطرمة من الاطراف وتقطع قطعا صغيرة او يقطع السجق مكعبات صغيرةيشوح البصل فى الزيت حتى يصير شفافا تضاف البسطرمة ويقلب المقدار لمدة دقيقتين ثم يضاف البقدونس والصلصة ومكعبات الطماطم ويتبل المقدار ويترك على نار هادئة مع التقليب من حين لاخر حتى يتم التسبيك يضاف الفول ويترك المقدار على النار وقد يضاف قليل من الماء اذا احتاج الامرعند التقديم يصب الفول ساخنا فى صحن عميق ويجمل بالبقدونس المفرى وتقدم معه بطاطس محمرة .
الفول الاسكندراني
طريقة التحضير يسخن زيت الزيتون في قدر على النار ثم يشوح فيه البصل حتى يسخن ثم يرفع الفول من على النار وتضاف إليه طماطم مكعبات ورشة كمون وملعقتين طحية وبقدونس مقطع ناعم وعصير ليمون يمزج الخليط جيدا
يقدم الفول ساخنـا مع قطع البصل واللميون المخلل
وبألف هنا وشفا
نسيت أقولكم
فبل ما تأكلوا
بسم الله الرحمن الرحيم
ضعى الفول على النار مع طماطم مقطعه بكميه مناسبه لكمية الفول و نضيف قليلا من الماء و قليل من الملح و فلفل اسود و كمون و كسبرة جافه و نقلبه لمده دقيقتين حتى يمتزج طعم الفول مع الاضافات و يغرف فى طبق التقديم
فول بالليمون و الثوم و الكسبرة الخضراء
ارفعي الفول على النار مع قليل من الماء و بهارات حسب الرغبه "كمون ناعم و فلفل اسود و كسبرة جافه مطحونه" وبعد ان يغلى لمده دقيقتين نضيف فص ثوم مفروه ناعم جدا و عصير ليمونهو يغرف فى طبق التقديم و نرش على الوجه مقدار ملعقة طعام مملوءة بالكسبرة الخضراء المقطعه ناعما
فول بالطحينه
بعد ان نضع الفول مع قليل من الماء و نضيف بهاراتنا المفضلة ونضع الفول فى الخلاط مع ملعقة طعام من الطحينه و قليل من الزيت و نضربه جيدا حتى يصبح ناعما
فول بالحمص و الطحينه
يتم تحضيرة مثل الوصفه السابقه و لكن يضاف مع الفول وقت ضربه فى الخلاط كميه مماثله من الحمص المسلوق
فول بالخل و الثوم
نرفع الفول مع قليل من الماء و نضيف ملح قليل جدا فى البدايه و كمون و فلفل مطحونين ناعما ثم يرفع من على النار و يخلط مع فص ثوم ناعم جدا مع ملعقه طعام خلو يقدم الفول فى اى من هذه الوصفات ساخنا او باردا
و يمكن رش قليل من زيت الذرة او دوار الشمس على الوجه حسب الرغبه و لكن جربيه بدون زيت ستجدى انه شهى و الماء المضاف فى كل مره يعمل على امتزاج طعم الفول مع البهارات و لا يلتصق .
فول بالبسطرمة او السجق
اولا تنظف البسطرمة من الاطراف وتقطع قطعا صغيرة او يقطع السجق مكعبات صغيرةيشوح البصل فى الزيت حتى يصير شفافا تضاف البسطرمة ويقلب المقدار لمدة دقيقتين ثم يضاف البقدونس والصلصة ومكعبات الطماطم ويتبل المقدار ويترك على نار هادئة مع التقليب من حين لاخر حتى يتم التسبيك يضاف الفول ويترك المقدار على النار وقد يضاف قليل من الماء اذا احتاج الامرعند التقديم يصب الفول ساخنا فى صحن عميق ويجمل بالبقدونس المفرى وتقدم معه بطاطس محمرة .
الفول الاسكندراني
طريقة التحضير يسخن زيت الزيتون في قدر على النار ثم يشوح فيه البصل حتى يسخن ثم يرفع الفول من على النار وتضاف إليه طماطم مكعبات ورشة كمون وملعقتين طحية وبقدونس مقطع ناعم وعصير ليمون يمزج الخليط جيدا
يقدم الفول ساخنـا مع قطع البصل واللميون المخلل
وبألف هنا وشفا
نسيت أقولكم
فبل ما تأكلوا
بسم الله الرحمن الرحيم
دوبي- عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 30/04/2011
العمر : 33
الفول
فول بالطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فول بالليمون والثوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فول بالطحينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فول اسكندراني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوية مخلل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مع البصل الاخضر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واخيرا العيش الظازة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فول بالليمون والثوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فول بالطحينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فول اسكندراني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوية مخلل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مع البصل الاخضر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واخيرا العيش الظازة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دوبي- عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 30/04/2011
العمر : 33
الشاي
واحبس يامعلم بالشاي ابو نعناع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والله انا جعت تصدقوا
دوبي دوبي دوبي دوبي
دوبي- عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 30/04/2011
العمر : 33
رد: الفول حبيب الملايين
هو الشاى ده ينفع بعد الفول ده
دا عايز شاى حبر من بتوع اخوانا الصعايدة من على الراكية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دا عايز شاى حبر من بتوع اخوانا الصعايدة من على الراكية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
drosamaali- عدد المساهمات : 498
تاريخ التسجيل : 20/04/2011
الموقع : https://minufiya-agri.yoo7.com/
زراعة المنوفية :: الرئيسية :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى